Reklama
 • Autor
  Članci
 • Član 1.031

  Postovani,
  interesuje me da li je neko pravio curecu domacu kobasicu u domacinstvu,tj. trebaju mi uputi (od kojeg mesa,da li samo curece meso,koliko dimiti itd.)

  Hvala unapred

  Član 1.442

  Ovo i mene interesuje ;)

  Član 183

  O kojoj kobasici mislite.dali je to barena kobasica fino ili grubo usitnjena, u obliku salame ili dimljena, preciznije.

  Član 1.053

  Postovani Draganlns, kobasice se naravno mogu praviti i od mesa curaka, i to i belog i crvenog. Naravno da se moze mesati i sa drugim mesima, pogotovu ako to radite kod kuce. Moze se dodati i masnoca, ako zelite da kobasica bude socnija. Kakvu kobasicu zelite – tipa neke susene, ili klasicno pecene? U domacinstvu se mogu napraviti i prsa i pasteta!
  Bas kao sto je rekao zim962 – morate biti precizniji sa zahtevom!
  Pozdrav!

  Član 172

  Najbolji odnos je 80% ćurece meso možes kompletne iskošćene ćurke i 20%svinjskog gronika.Ako imaš vremena dva dana da praviš najbolje je da isečes na manje komade ćuretinu i gronik usoliš i ostavis do sutradan da se dobro ohladi i iscedi. Kod nas se melje meso na krupniju resetku masnoća na sitniju potom dobro izmešaš sa začinima i malo ruma da postane kompaktno.Puniš u prirodna svinjska creva 32/34 na dužinu koja ti odgovara potom stavis u pusnicu i ostaviš par sati da se iscedi.
  Dimi se na klasičan način hladnim dimom da nepređe 18 stepeni u trajanju od 3 dana na bukovoj piljevini najbolje je dimiti preko dana a noću ne tako ponoviš 3 puta,potom staviš kobasicu na promaju 15 tak dana i dobiješ pravu domaću Vojvođansku kobasicu.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.