• Autor
  Članci
 • Član 4.702

  POSTOVANE KOLEGE, KAKO DOCI DO POSLA U OVAJ NASOJ SRBIJI, KAKO OSTVARITI SAN SVAKOG OD NAS, DA SA ZAVRSETKOM FAKULTETA POCINJE NEKO NOVO DOBA GDE SE OD POSTENOG RADA I ZARADJUJE.
  STA OD GODINA STUDIRANJA ( KOJE OBUHVATAJU SILNA ODRICANJA). OMAMO NAKON ZAVRSETKA FAKULTETA.
  NAGRADA——– CEKANJE NA LISTI ZA ZAPOSLJAVANJE.????????

  Član 12.142

  U potpunosti se slažem sa kolegom Aleksandrom! Posle skoro 20 godina radnog staža prošle godine u martu dobio sam otkaz u jednoj privatnoj firmi i od tada do danas bio sam ukupno na 2 intervju za posao: jedan nije imao mnogo dodirnih tačaka sa strukom drugi da! Ništa naravno! Trebalo bi da država stane iza nas i naše struke ili da se stavi neka vrsta moratorijuma na upis novih studenata u onim visokoškolskim ustanovama koje „štancuju“  prehrambene tehnologe: Poljoprivredni fakultet Zemun (Odsek prehrambena tehnologija i biohemija), Tehnološki fakultet Novi Sad i Tehnološko-metalurški fakultet Beograd (Odsek biohemijsko inžinjerstvo i biohemija)! A o tzv. Visokim prehrambeno tehnološkim školama širom Srbije da i ne govorim! Teška i skoro bezizlazna situacija za struku!

  Član 502

  Drage kolege

  pogledajte oglas kojim IM Matijević traži tehnologa. „Greškom“ su napisali da traže veterinara.

  U opisu posla sam video ono što je opis posla tehnologa, a u naslovu je veterinar.

  Nije mi jasno zašto Matijević traži veterinara a u opisu posla piše ono što prehrambeni tehnolog radi. To je kao da traže tehnologa a u opisu posla je lečenje životinja.
  Ja sam tehnolog i znam opis posla tehnologa jer sam radio u jednoj od najvećih klanica u Jugoslaviji.
  Ne razumem u čemu je poenta.
  Ako Vi mi  možete objasniti ali ne budite fini. Zato nas i ima toliko nezaposlenih tehnologa ili ne radimo svoj posao. Na institutu za TEHNOLOGIJU MESA u Beogradu 90% su VETERINARI, 5% tehnolozi i 5% hemičari. To Vam sve govori koliko smo degradirani.

  Na granici  kao sanitarni inspektori koji pregledavaju hranu i šalju je na analize u laboratorije rade 99% DOKTORI – LEKARI,  a tehnologa na prste izbrojati. Zašto je tako?

  Član 502

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.