• Autor
  Članci
 • Član 37.214

  Pozdrav,

  Da li je neko pravio namaze od pecuraka i da li ima recept?

  Pozdrav,

  Član 5.493

  Postovane kolege potrebna mi je hitno informacija da li je neko radio pranje pecuraka u varikini i rastvoru perisircetne kiseline i vodonikperoksida (impuls peroks) i dodavanje varikine prilikom blansiranja. Recepturu sam dobila od starijeg kolege.

  Hvala na pomoci.

  Član 10.660

  Боже сачувај па ово није нормално шта се ради. Ко вам је тако нешто уопште могао саветовати, треба пријавити и њега и фирму која тако ради инспекцији. Потроваше народ неодговорни произвођачи.

  Član 5.493

  Poštovana koleginice Radmila, ne sekirajte se pomenuti kolega koji se pretstavljao kao veliki stručnjak za preradu šampinjona nije ostao na toj funkciji. Dalje od recepture se nije išlo, tako da su potrošači bezbedni ,bar zasad. Receptura je i stavljena radi komentara koje sam očekivala od dragih kolega, u smislu podrške. Još uvek postoji nas  nekoliko koji se borimo ne samo za kvalitet već i za bezbednost potrošača. Ono sto ne bi i sama konzumirala neće ići ni dalje bar ne dok sam na trenutnoj poziciji. Problem je kad se pojave „kolege“ u penziji-„veliki stručnjaci“ koji pri tome nisu čuli za Pravilnik o dozvoljenim aditivima i ostalim pravilima u tehnologiji  hrane i to plasiraju vlasnicima. Ima ih podosta tako da ste upravu što se tiče straha ali to je opet problem inspekcija koje moraju biti strože. Kao što ne može svako biti lekar tako isto ne može svako biti ni tehnolog bez obzira što trenutno zna da zameša i napravi nešto. Srdačan pozdrav.

  Član 10.660

  Колегинице и ја сам технолог у пензији, нисмо сви исти. Тог колегу би требало ипак пријавити надлежним институцијама, њему треба забранити рад. Отићи ће код неког друго и ко зна у шта га убедити. Страшно.

  Član 5.493

  Poštovane kolege

  potrebno mi je da li neko ima iskustva sa pasterizacijom nemariniranih šampinjona u tegli od 720ml i 370ml po pitanju najbolje temperature pasterizacije i vremena stacionarne faze odnosno održavanja. U naliv se dodaju samo so i limunska kiselina u malim količinama. Hvala na saradnji. Srdačan pozdrav.

  Član 37.214

  Moze li mi neko reci kako da pasterizujem proizvode od pecuraka, konkretno ako napravim domaci namaz i ostavim duze, pitanje je kako da ne propadne?

  Član 451

  Namazi i nemarinirani sampinjoni u teglama se ne pasterizuju; oni se sterilisu.

  Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.