Reklama
 • Autor
  Članci
 • Član 6.829

  Tehnologija proizvodnje kašastog soka

  Član 7.243

  Higijena i sanitacija pogona za proizvodnju bezalkoholnih napitaka (gaziranih sokova).

  Član 7.820

  Kako doći do poglavlja Proizvodnja pića od žita, konkretnije proizvodnje boze? Ako postoje stručni tekstovi na tu temu, molim da me uputite na njih. Hvala unapred.

  Član 7.404

  Boza se ne pravi od žita već od kukuruznog brašna koje fewrmentira….

  Član 7.820

  Luksor, pa znam da se pravi od kukuruznog brašna, ali je u knjizi za koju komentarišemo nalazi u poglavlju Proizvodnja pića od žita….
  Ako je neko razumeo pitanje, neka da konkretan odgovor..

  Član 2.585

  posalji mi mail ako oces recepturu za bozu

  Član 7.820

  Mail: arsenije.todorovic@gmail.com
  Cenio bih i ako neko ima bilo kakve stručne, naučne tekstove pisane o ovom piću, sa analizama i sličnim. Hvala

  Član 7.404

  Osvježavajuća bezalkoholna pića od žitarica

  Član 2.585

  nadam se da ti je stigao mail

  Član 7.820

  Jeste, mail je stigao, hvala Vam. Međutim, koliko primećujem, internetom kruži jedan te isti tekst, koji ste mi i Vi poslali, a to je još iz Velikog Nardnog Kuvara. Problem je u tome što ja znam da pravim bozu, i pravim je, ali mi je potrebna dublja analiza tog pića, a pretpostavio sam da se to može naći u knjizi “Tehnologija bezalkoholnih pića“ autorke Dr Gordane Niketić – Aleksić. Ako neko ima skenirano to poglavlje, ili tu knjigu, neka mi uputi kontakt.

  Član 7.408

  Arsenije,imam knjigu „Tehnologija bezalkoholnih pica“ od profesorke Niketic.Problem je sto nemam skener,ali ukoliko niste uspeli do sada da pronadjete trazeno,nekako cu Vam dostaviti zeljeni tekst.

  Član 7.021

  i mene interesuje proizvodnja boze za sopstvene potrebe dodusev imam neke recepte ali nesto fali usvemu tomr

  Član 7.021

  i mene interesuje proizvodnja boze za sopstvene potrebe dodusev imam neke recepte ali nesto fali

  Član 7.021

  ako moze da mi neko posalje unapreh hvala

  Član 451

  Postovani svi,
  ja sam kod prof.dr. Gordane Niketic-Aleksic polagao tehnologiju bezalkoholnih pica i to, pored ostalog, spravljanje bas ovog pica. Ono sto sam jos tada naucio je da boza, a i sve ostalo, nije receptura vec tehnologija. Od jedne recepture moze se napraviti najmanje 20 razlicitih boza, od jako dobrih do skoro neupotrebljivih. Jedna ista osoba ako radi po istoj recepturi nece uvek dobiti isto pice. Stalno govorim manite se receptura, a drzite se tehnologije. Nevolja je u tome sto tehnologiju treba razumeti i znati. Spravljanje boze nije kao kad se prave kolaci pa dodas sve na gomilu po recepturi i to je to. Spravljanje boze je proces. Ja od 5 razlicitih receptura mogu dobiti uvek izvrstan proizvod i koja je onda rezeptura najbolja..? Pa nije bitna rezeptura nego nacin na koji sam to radio.

  Član 489

  Ja sam diplomirao na odseku za tehnologiju konzerviranja i vrenja. Profesoricu sam lično poznavao, mi smo imali predmet tehnologiju prerade voća i povrća.Bio bih zahvalan, da mi neko pošalje tehnologiju za proizvodnju boze.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.