• Autor
  Članci
 • Član 451

  Zasto se drug Stanimirovic ne zapita zasto je sir iz Holandije daleko kvalitetniji i jevtiniji od domaceg.

  Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

  Član 40.499

  Možda zato što imamo takve tehnologe-konsultante!

  Član 4.720

  Zato što država subvencioniše i prerađivače.
  Primer: Nemačka je maslacem ložila toplane ne bi li održala svoje stočarstvo.

  Član 30.401

  Prešaltujte se na sireve biljnog porekla, praktično nema konkurencije a cene uvoznih su ogromne (beli sir oko 1200 – 1500 din/kg, a „kačkavalji“ tipa čedar, dimljeni itd preko 2009 dinara / kg. Ulazne sirovine su puno jeftinije od kravljeg, ovčijeg ili kozjeg mleka. (ovas, suncokret, protein graška, soja, badem, ind.orah, lešnik….)

  To je budućnost!

  Član 451

  Hvala za Predraga i Sinisu koji su se ukljucili u diskusiju i rekli nesto pametno. Za boterku Miru reci cu sledece: Prestizni sajt „tasteatlas.com“ je sredinom februara objavio lisu najboljih sireva na svetu. „Pljevaljski sir“ je zauzeo 25. mesto. Zanimljivo je da su iza ostali italijanska „mozzarella“ i svajcarski „Gruyere“. Ovo objavljujem za one kojima ce ovaj podatak nesto znaciti, a botovi nek ostanu botovi; oni ionako nista ne znaju osim da samo kritikuju.

  Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

  Član 12.142

  Nešto i ne saosećam sa domaćim malim proizvođačima sireva što će zbog dampinga ključ u bravu na svoje pogone. Pogotovu ako su to underground/ad hoc pogoni. Ionako sve vezano za proizvodnju u takvim pogonima ( u ovom slučaju sira) upitno je!

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.